De laatste jaren is het auto theorie leren nogal veranderd. Veranderd in positieve zin. Vroeger had je niet meer had dan alleen een theorieboek en, als je mazzel had, een theoriecursus bij je rijschool.

Gelukkig is dat niet meer het geval dankzij het internet. Nu heb je namelijk zoveel meer mogelijkheden om je theorie te leren dat het bijna lastig kiezen is.

Het voordeel is dat je nu een ruime keuze hebt uit leermiddelen. Het nadeel hiervan is, dat je nu een ruime keuze hebt uit leermiddelen. Het is dus belangrijk om er voor jezelf achter te komen wat voor jou het beste werkt. En het liefst zo snel mogelijk, want je wilt geen tijd verliezen.

Om je te helpen de juiste keuze te maken voor het leren van je auto theorie, ga ik je hieronder wat info geven om je te helpen de juiste keuze te maken.

Deze onderwerpen ga je in dit bericht tegen komen:

 • Online je auto theorie leren
 • Het volgen van een theorie cursus
 • YouTube gebruiken voor je auto theorie
 • Auto theorie leren met een theorieboek
 • Bonustip voor jou

Online je auto theorie leren

Bron: Theorie.nl

Online auto theorie wordt steeds populairder.

En terecht, want wie zit er tegenwoordig nou niet op het internet?

Dankzij het internet zijn veel dingen veel makkelijker geworden en het leren van je auto theorie hoort daar ook bij.

Waar het leren vanuit een theorieboek saai kan zijn, zo is dat met online studeren anders. Het grote voordeel is dat de onderwerpen vaak worden ondersteunt met animaties, zodat verkeersregels super duidelijk voor je worden.

Het volgen van een theorie cursus

Wat vaak goed werkt, in combinatie met het theorieboek, is het volgen van een theoriecursus.

Het grote voordeel van zo’n cursus is dat je een goed inzicht gaat krijgen in bepaalde verkeerssituaties, dankzij de uitleg die je krijgt. Omdat er met veel voorbeelden wordt gewerkt, maakt dat het begrijpen van de theorie veel makkelijker.

Daarnaast kom je in het theorieboek vaak dingen tegen die wel een uitleg nodig hebben, zoals het verlenen van voorrang. En dan is de theoriecursus een mooie aanvulling hierop.

Zijn er dan geen nadelen? Die zijn er wel, maar om heel eerlijk te zijn, zijn die best wel te doen.

Een nadeel is dat je vaak een volle dag in een klaslokaal zit. Daarnaast is er veel stof om te behandelen, dus ligt het tempo vaak ontzettend hoog.

Maar nogmaals het is een geweldige aanvulling op het theorieboek en zeker een investering van je tijd waard.

YouTube gebruiken voor je auto theorie

Het is bijna niet meer weg te denken. YouTube speelt inmiddels al een belangrijke rol op allerlei gebieden die met video’s bereikt kunnen worden. Uiteraard om toffe en grappige video’s te zien, maar ook om dingen te leren is YouTube een mooi kanaal.

En of dat nou gaat om je eigen haar knippen of een dans te leren, je vind het allemaal daar. En ja ook voor je auto theorie kun je op YouTube terecht. Zo vond ik deze video die op een duidelijke en snelle manier het onderdeel gevaarherkenning laat zien:

Duidelijk toch?

Nu is YouTube een mooi kanaal om daar je informatie te vinden, maar ik zou je niet willen adviseren om dit alleen maar te gebruiken voor het leren van je theorie.

Je vindt er namelijk veel info, maar niet voldoende om goed voorbereid je theorie-examen in te gaan. Gebruik het als extra hulpmiddel om nog beter de theorie te begrijpen.

Auto theorie leren met een theorieboek

Je kent deze hieronder vast wel:

Auto theorie leren
bron: Rijschoolservice.nl

Het oude vertrouwde theorieboek. Deze voelt in de tijd misschien wat ouderwets aan, maar is een prima leermiddel.

Je vind hier alles in wat je moet weten voor je theorie-examen, maar er kleeft wel een nadeel aan. Je moet goed kunnen leren vanuit een boek. En dat is helaas niet voor iedereen weggelegd.

Om goed vanuit een boek te kunnen leren moet je je goed kunnen concentreren. En goede concentratie krijg je alleen door weinig afleiding. En laat afleiding nou het probleem zijn.

Het leren vanuit een boek lijkt ook steeds meer een achterhaald idee te worden. Er zijn namelijk zo veel meer mogelijkheden.

Maar niet alleen de mogelijkheden zijn toegenomen, ook het aantal afleidingen is toegenomen.

Wat dacht je van de volgende afleidingen:

 • Je telefoon
 • Instagram
 • Facebook
 • Netflix
 • Videoland
 • Etc. Etc.

Kortom, het is niet makkelijk om tegenwoordig te leren vanuit een boek. Als je het kunt geef ik je bij deze een compliment. Dat betekent dat je jezelf goed kunt focussen en een uitstekende discipline hebt.

Maar het is echt geen schande als het leren vanuit een boek niets voor jou is. En gelukkig zijn er, zoals je nu weet, genoeg andere opties voor je.

Bonustip voor jou

Wist je dat je op deze website een gratis theorie examen kunt proberen?

Daarnaast krijg je, als je een pakket aanschaft, ook toegang tot de laatste examenvragen van het CBR. Je weet dus gelijk wat je kunt verwachten en hoe het examen in elkaar zit.

Maar wat misschien wel het belangrijkste is van online theorie leren, is dat het een stuk leuker is. De theorie leren is nou eenmaal niet het leukste onderdeel van je rijbewijs, maar je kunt het jezelf wèl leuker maken. Hier kom je nog meer te weten over online auto theorie leren.