Het is nog wel eens een punt van discussie. Moet ik nou een tussentijdse toets doen of moet ik het lekker laten zitten? Een reden om het bijvoorbeeld niet te doen is geld. Op zich een goede reden, want alleen de rijlessen kosten al een godsvermogen, dus waarom nog meer geld uitgeven aan zoiets? Ondanks dat het je meer geld kost zitten er een hoop voordelen aan de tussentijdse toets. Ik ga je proberen te overtuigen.

De voordelen van de tussentijdse toets

De reden waarom je de tussentijdse toets zeker moet doen is niet in één zin uit te leggen. Het heeft namelijk een aantal zeer mooie voordelen, wat de tussentijdse toets echt de moeite maakt om te gaan doen. Ikzelf heb hem nooit gedaan, maar dat was meer omdat deze niet in m’n rijles pakket zat. Ik had gewoon weinig zin om er nog meer geld in te steken. Gelukkig had ik de tussentijdse toets achteraf ook niet nodig, want ik slaagde (gelukkig) in één keer voor m’n rijexamen.

Als ik het over mocht doen, dan zou ik er voor gekozen hebben om het juist wèl te doen. De tussentijdse toets brengt namelijk zoveel voordelen met zich mee, dat je het eigenlijk gewoon moet doen. Gelukkig zit deze ook vaak inbegrepen in rijles pakketten, dus dat maakt de keuze nog makkelijker. Maar mocht je zelf de beslissing moeten maken, dan geef ik je hieronder een paar mooie voordelen van deze toets.

Vrijstelling

Hoe lekker zal het zijn als je tijdens je rijexamen geen bijzondere verrichting hoeft uit te voeren? Zou wel lekker zijn toch? Dat is ook een belangrijke reden om een tussentijdse toets te doen. Als je deze vrijstelling haalt hoef je op je rijexamen alleen nog maar te zorgen voor een goede en veilige rit. Geen stress meer over bijzondere verrichtingen.

Mooi meegenomen!

Ervaring voor het rijexamen

Het rijexamen is, zonder overdrijven, één van de spannendste momenten in je leven. Opeens zit je naast een wildvreemde van het CBR die gaat bepalen of jij straks je rijbewijs mag gaan ophalen. Het is wel grappig dat nog steeds veel leerlingen denken dat een examinator van het CBR chagrijnig en streng is. Je zult merken dat dat echt 100% mee gaat vallen. Maar om daar zelf achter te komen, is de tussentijdse toets een ideaal moment om daar kennis mee te maken.

Heel nuttig

Wat nog een voordeel is van de tussentijdse toets, is dat je na je rit nog feedback krijgt van de examinator. Je hoort wat je verbeterpunten zijn, maar ook wat goed ging. Deze punten kun je in je volgende rijlessen weer meenemen en je nog beter voorbereiden op het rijexamen. Dus naast die gewilde vrijstelling is het ook nog eens heel nuttig.

Je kunt niet zakken

Ondanks dat het een toets is, kun je niet zakken voor de tussentijdse toets. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar het is logisch. In het ergste geval moet je namelijk je rijexamen met bijzondere verrichtingen doen, maar dat moet je sowieso al doen als je de tussentijdse toets niet zou doen. Eigenlijk zou je het dus ook tussentijdse meting kunnen noemen.

Buiten de vrijstelling is het ook een manier om te kijken hoe ver je inmiddels bent met autorijden. Zit je al bijna tegen examenniveau aan of zijn er nog een aantal punten waaraan je moet werken? Daar krijg je dan een mooi antwoord op. Dus als je de kans hebt is mijn advies:

Gewoon doen, je hebt niets te verliezen alleen maar wat te winnen. 🙂

Wat is jouw mening of ervaring over de tussentijdse toets? Laat het in de reacties hieronder weten.

Geplaatst in:

Zoekwoord(en):

, ,