Toen je een tijdje geleden begon met rijlessen droomde je vast al over je rijbewijs. Hoe zou dat toch voelen om dat roze pasje in je bezit te hebben? Lekker de auto pakken en rijden waar je maar naartoe wilt. Een machtig mooi gevoel van vrijheid toch?

Dat machtige gevoel van vrijheid staat nu zwaar onder druk. Voorlopig kun je sowieso tot 20 mei 2020 geen rijlessen volgen vanwege corona. En na 20 mei? Ga er maar vanuit dat het ook na deze datum nog (lang) niet mogelijk is.

Problemen

Waarom het waarschijnlijk na 20 mei nog niet kan? Dat heeft te maken met twee dingen:

  • Angst voor het virus
  • 1,5 meter afstand houden

Het eerste punt is precies de reden dat we nu met z’n allen in deze situatie zitten.

Angst. Doodsangst.

Angst voor besmetting. Angst om ziek te worden. Angst om dood te gaan.

Ik heb hier een persoonlijk bericht over geschreven en zou je, als je deze crisis eens met andere ogen wil bekijken, aanraden om dit even te lezen.

Het is nu zo ontzettend belangrijk is om je juist niet te laten leiden door angst, maar door goed op zoek te gaan naar de feiten. Feiten zoals je bijvoorbeeld worden vertelt via onderstaande link. (Het is in het Engels, maar deze informatie is zeer belangrijk en zet je echt aan het denken):

https://www.bitchute.com/video/NkiM9fo1Ba0h/

Daarnaast hebben we nog de 1,5 meter afstand houden. In een auto is dat totaal kansloos, of we moeten je rijles gaan geven in een tank.

Dan heb je nog andere ideeën zoals plexiglas (wat niet kan, anders kan je rijinstructeur niet ingrijpen), mondkapjes, beschermende pakken, na elke les de auto compleet ontsmetten etc.

Maar wil je in zo’n omgeving leren autorijden? Terwijl het belangrijkste aan autorijden plezier moet zijn?

Oplossing

De oplossing is eigenlijk heel simpel. We zullen terug moeten naar de situatie van voor deze crisis. Doen we dat niet, dan gaat het voor zoveel rijscholen lastig worden. Misschien wel onmogelijk. Voor mij persoonlijk wordt het met de dag lastiger.

Heb je jezelf al afgevraagd hoe lang jouw rijschool kan blijven overleven in deze situatie? Of je zelf of je ouders? Natuurlijk is en blijft het een verschrikkelijk iets dat virus, maar we moeten hier toch ooit weer uit met z’n allen toch?

Begrijp me niet verkeerd, want het is echt niet de bedoeling om je bang te maken en ook niet bedoeld om je depressief te maken. Maar dit is een belangrijke tijd. Een tijd waarin we met z’n allen keuzes moeten maken, hoe moeilijk dat ook is.

Gaan we door op deze weg of willen we het normale leven weer terug? Die keuze hebben we (nog) aan onszelf.

Mijn advies voor nu:

Achter bovenstaand advies moet uiteraard nog ‘alsjeblieft’ staan, want we blijven wel vriendelijk natuurlijk 🙂

Laat het niet bij dromen van je rijbewijs blijven. Alsjeblieft niet.