Online je auto theorie leren met Theorie.nl

Het aanbod van online (auto) theorie cursussen wordt alsmaar groter en groter. Steeds meer aanbieders komen erbij en de één claimt beter te zijn dan de ander.

Maar wie is te vertrouwen? En wie biedt datgene aan wat jij echt nodig hebt?

Dat is best lastig om te bepalen. Misschien dat je ook al op onderzoek uit bent geweest en je geen raad weet op dit moment?

Eén van die aanbieders heb ik laatst al voor je onderzocht. Vandaag gaan we samen even kijken naar een andere aanbieder van online auto theorie; Theorie.nl.

Ik zeg wel auto theorie, maar hier kun je (gelukkig) ook terecht voor je bromfiets- en motortheorie. Alvast een mooi pluspunt mocht je juist hier naar op zoek zijn.

Hier ga je gelijk door naar de website.

Wie is Theorie.nl?

Het is altijd even goed om te checken of een aanbieder wel helemaal betrouwbaar is, voordat je geld naar ze overmaakt. Theorie.nl bestaat al sinds 2001. Tot juni 2016 waren ze bekend als ‘DriversOnly’, maar hebben toen hun bedrijfsnaam aangepast.

In 19 jaar tijd zijn er, volgens hun cijfers, meer dan 40 miljoen(!) theorie-examens bij ze gemaakt. Geen verkeerd aantal!

Maar wie zitten er dan achter deze website? Helaas worden er geen namen gegeven, dus dat blijft nog even een mysterie. Wat wel duidelijk wordt gemaakt, is dat er een aantal (oud) instructeurs zich inzetten voor de site. Daar moeten we het dan maar even mee doen.

Wat verder duidelijk wordt gemaakt, is dat de examens op Theorie.nl zo goed mogelijk up-to-date worden gehouden. Goed om te horen, want zo blijf je in ieder geval betrouwbare oefen examens aanbieden. De examens zijn ook zo ingericht net zoals je ze van het CBR krijgt, dus geen verrassingen achteraf.

Tot zo ver een positief verhaal.

Examens oefenen

In tegenstelling tot andere aanbieders kun je via Theorie.nl alleen maar examens oefenen. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee, als je alleen op zoek bent naar een manier om je examen te oefenen.

Theorie.nl
De drie keuzes uit examens (bron: theorie.nl)

De enige kanttekening is wel dat je jezelf goed hebt moeten voorbereiden voordat je hier mee aan de gang kunt gaan. Je kunt altijd een poging wagen, maar om meer rendement uit je oefenexamens te halen is het uiteraard beter om eerst de stof volledig te hebben geleerd.

Zoals je ziet kun je een gratis demo doen. Hier moet je je alleen niet teveel van voorstellen, want je krijgt slechts 5 oefenvragen die je kunt doen. Had toch een stuk mooier geweest als je gratis een volledige demo zou kunnen doen.

Maar aan de andere kant zijn de mogelijkheden voor het oefenen van examens echt heel scherp geprijsd:

Theorie.nl
Prijstabel oefenexamens (bron: theorie.nl)

Zeker in vergelijking met de concurrentie kan ik stellen dat ze één van de goedkoopste zijn als het gaat om betaalde oefenexamens. Zeker het meest gekozen pakket, waarbij je voor nog geen €20,00 twee weken lang onbeperkt kunt oefenen, is echt niet duur.

Examenroutes

Een leuke extra toevoeging die Theorie.nl heeft, is de mogelijkheid tot het zien van examenroutes. Deze examenroutes hebben ze van de volgende plaatsen:

  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Utrecht
  • Eemnes
  • Rijswijk
  • Barendrecht

Handig om deze te bekijken als je op één van deze plaatsen je rijexamen straks gaat afleggen.

Het nadeel wat je wel hebt, is dat je moet betalen om deze routes te zien.

Prijstabel examenroutes (bron: theorie.nl)

Het kan op zich best wel handig zijn om van te voren te zien wat je examenroute zou kunnen gaan worden. Maar het is natuurlijk altijd maar afwachten welke route je echt gaat rijden. Examinatoren bij het CBR hebben namelijk de vrijheid om zelf hun routes te bepalen.

Of het bekijken van deze examenroutes een goede toevoeging is, is heel persoonlijk. Voor de één is het handig en geeft het houvast, voor de ander maakt het niet zo veel uit. Het is dus puur aan jezelf of je dit wil zien en aanschaffen.

Wat zeggen de klanten?

Om een echt betrouwbaar beeld te krijgen van Theorie.nl, kunnen we er niet omheen om te kijken naar beoordelingen van klanten.

Deze website is aangesloten bij Kiyoh, één van de bekendste review websites op het internet.

Op dit moment zijn er ruim 1500 beoordelingen achter gelaten en scoren ze gemiddeld een 8.0. En dat kan ik best een goede score noemen. Laten we eens kijken naar een aantal (recente) reacties:

Dit is uiteraard slechts een kleine greep uit de reacties, maar al je op de review website kijkt zijn de reacties overwegend positief.

Er zitten een paar beoordelingen tussen die niet helemaal positief zijn, wat vooral te maken heeft dat er bij een aantal examens vragen worden herhaald. Ik kan me goed voorstellen dat dat wat vervelend is, maar sommige vragen lijken soms heel erg op elkaar. Het zou dus goed kunnen dat daar de verwarring in zit.

Conclusie over Theorie.nl

Als je zelf goed hebt geleerd voor het (auto) theorie examen en je bent er aan toe om met oefen examens aan de slag te gaan, dan durf ik wel te zeggen dat Theorie.nl een goede aanbieder voor je is.

Hetzelfde geldt als je je theorie wilt halen voor je bromfiets of motor.

Gezien de reacties die door klanten worden gegeven, kun je er vanuit gaan dat Theorie.nl een betrouwbare website is die de afspraken nakomt. Niet alleen vanwege de overwegend positieve reacties, maar ook omdat Theorie.nl is aangesloten bij het Thuiswinkel Waarborg. Je kunt dus altijd je geld weer terugvragen (binnen 14 dagen) als je niet tevreden bent.

De conclusie bij deze is dat je voor je oefen examens, of dat nou voor auto, bromfiets of motor is, op de juiste plek bent bij Theorie.nl.

Klik hier om naar de tijdelijke aanbiedingspagina te gaan