Lockdown. Of je nou voorstander of tegenstander bent (zoals ik) het doet er eigenlijk ook niet eens meer toe. De situatie is zoals hij is en we moeten er opnieuw mee dealen.

In mijn geval betekent het dat mijn lesauto minimaal 5 weken stilstaat en er voorlopig geen euro meer binnen komt. Het voordeel is wel dat ik veel meer tijd over heb voor deze website, waardoor ik je nog meer kan helpen met handige tips en tricks die je helpen je rijbewijs te halen.

Het is ook aan te raden jezelf scherp te houden in deze tijd. En als je straks weer begint met rijden ben je dankzij die tips zo scherp, dat je niet meer te stoppen bent. 😉

Gelukkig zijn er nog genoeg dingen te doen in deze waardeloze tijd. Laten we eens kijken wat je tijdens deze lockdown allemaal kunt uitspoken.

1. Auto theorie oefenen

Het is een beetje makkelijk scoren deze, maar het leren van je auto theorie is nu wel een ideaal moment. Scholen zijn dicht, winkels zijn dicht en het is koud en vies weer buiten.

Zeker als je nog theorie examen moet doen is het zeer verstandig om hier nu serieus mee aan de slag te gaan. Want reken er maar op dat de wachttijden voor theorie (her)examens straks nog langer worden dan nu het geval is.

Op deze website kun je een aantal oefentesten maken via deze pagina. De komende tijd zullen er nog meer op de website verschijnen, aangezien daar nu meer tijd voor is.

Maar er zijn ook andere plekken waar je goed je auto theorie kunt leren. Er zijn voldoende websites te vinden die ‘echte’ examens aanbieden en ook online theoriecursussen hebben.

De partners van Theorie.nl en Theorie-leren.nl staan het beste aangeschreven als het om online auto theorie gaat, dus neem daar zeker even een kijkje.

2. Bewegen in de buitenlucht

Niet alleen winkels en rijscholen zijn dicht, maar ook de sportscholen hebben hun deuren moeten sluiten. Bewegen is gezond, dus daarom moeten ze dicht blijkbaar.

Laat het je niet demotiveren en ga elke dag minimaal een uur naar buiten. Ga hardlopen, een wandeling maken of een rondje fietsen. Het werkt om je hoofd leeg te maken en ontspanning op te zoeken. Het is dan niet het meest aantrekkelijke weer, maar zet jezelf daar over heen en kleed je goed aan.

Het doet echt wonderen weet ik uit eigen ervaring.

3. Ga spelletjes doen

Ontspanning is zo ontzettend belangrijk nu. En met de vroege avonden die vallen, en met de kerst voor de deur, is het een goed idee om samen weer eens de spelletjes uit de kast te trekken. Iedereen heeft wel wat in de kast liggen toch?

Gezelschapsspellen zijn steeds meer in trek en door deze tijd lijkt de vraag ernaar groter dan ooit. Aangezien de winkels dicht zijn, is het wel mogelijk deze online te bestellen.

Een aanrader is de webwinkel Cardpile, die heeft geweldige bord- en kaartspellen voor een prima prijs.

4. Kerstgedachte belangrijker dan ooit

Kerst is normaal gesproken een periode waarin de arme en eenzame medemens steunt. Ik hoef verder denk ik niet uit te leggen dat het juist nu mega belangrijk is om deze mensen absoluut niet te vergeten.

Dat hoeft niet altijd met geld. Koop wat lekkers en ga op bezoek bij iemand die je al lang niet meer hebt gezien. Drink bijvoorbeeld een kop koffie samen en praat met elkaar. Laat zien dat je iemand niet vergeten bent.

Dat geeft jullie beiden een goed gevoel. 🙂

Heb jij nog tips om door deze lockdown heen te komen? Laat het hieronder weten in de reacties.

Geplaatst in: