Dat het al wekenlang behoorlijk saai is overal is geen geheim meer. Ook de rijlessen liggen stil (behalve in België als ik het goed heb?), dus wordt je geduld nog langer op de proef gesteld.

Het is zuur als je voor jezelf een planning hebt gemaakt met wanneer je je rijbewijs in the pocket wilde hebben. Die hele planning kan nu zo goed als overboord en is er nog maar één ding wat je kunt doen:

Afwachten

Tenminste dat afwachten is vooral voor de rijbewijsleerlingen die richting het praktijkexamen gaan. Voor de leerlingen die ook nog hun theorie-examen moeten doen, ligt dat net even anders. Misschien moet jij ook nog je auto theorie halen? Dan is dit een belangrijke tijd.

Waarom?

Omdat het in één keer halen van je theorie-examen nog belangrijker is dan ooit. Ik ga het je hieronder uitleggen.

Wachttijd theorie-examen

De wachttijden voor het inplannen van een theorie-examen waren al fors, maar dat zal alleen nog maar erger worden op deze manier.

Waar de wachttijd eerst 3 maanden was, zal deze nu oplopen tegen de 6 maanden. Dat is nog niet officieel bevestigd door het CBR, maar ga er maar vanuit dat het die kant op gaat.

Ben je bezig met rijlessen, maar heb je nog geen theorie-examen gereserveerd? Doe het dan nu. Het duurt namelijk nog maanden voordat je aan de beurt bent en hoe langer je wacht, hoe langer het straks duurt voor je kunt afrijden.

Ben je van plan om te beginnen met rijlessen? Plan dan nu alvast je theorie-examen in. Dat klinkt gek als je nog geen eens een theorieboek in handen hebt, maar als je dit pas gaat doen op het moment dat je begint met rijlessen, dan ben je maanden verder.

Voorkom zo veel mogelijk dat je vertraging oploopt tijdens je rijopleiding.

Moeilijkheid theorie-examen

Een ander punt die het in één keer halen van je theorie-examen zo belangrijk maakt, is de moeilijkheid van het theorie-examen.

Sinds 2019 is het theorie-examen veranderd. Hier kun je lezen wat je kunt verwachten. Dat is ook duidelijk te zien in de slagingspercentages. Minder dan 40% van de leerlingen slaagt in één keer voor het examen.

Nu was dat voorheen geen ramp, want dan kon je twee weken later weer een herexamen doen. Maar nu moet je dus maanden wachten op een herexamen.

Het is dus belangrijker dan ooit dat je echt goed de theorie gaat leren. Ondanks dat dit niet de meest leuke tijd is, is het wel een ideaal moment om dit serieus op te gaan pakken. En het weer buiten is toch waardeloos. 😉

Dit kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk online doen via Theorie.nl of Theorie-leren.nl.

Verdwijnen van je motivatie

Het grootste gevaar wat nu op de loer ligt is het verdwijnen van je motivatie om je rijbewijs te halen. Dat is ook niet vreemd, want het werkt zeker niet motiverend als je telkens weer verplicht moet stoppen.

Maar het zou doodzonde zijn als je door deze tijd je motivatie zou verliezen om je rijbewijs te halen. Daarom is het belangrijker dan ooit om je bezig te blijven houden met autorijden. Houd je motivatie levend, zet door en leer je theorie.

Bonustip:

Ben je op zoek naar een website waar je de beste theorie oefenexamens kunt doen?

Gemiddeld aantal sterren
Geef hier jouw aantal sterren voor dit bericht
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Geplaatst in:

Zoekwoord(en):

, , ,